Bu sene dört mevsim lastiği kullanmaya mı karar verdiniz? Kararınızda size yardımcı olabilmek için uzmanlarımız 2018/2019 dönemi için hazırladıkları en iyi dört mevsim lastikleri listesini sizlere sunuyor.

tarafındanYayınlanma Tarihi: Haziran 15, 2021Categories: Lastik testleri952 kelime5.1 dakika okuma
Tüm sene sürüşe yönelik en iyi 4 mevsim lastikleri
Uzmanlarımız tarafından seçilen en iyi dört mevsim lastiklerine göz atın! ! © rezulteo

İsminden de anlaşılabileceği gibi dört mevsim lastikleri bütün sene boyunca ve tüm hava şartları altında kullanılabilen lastiklerdir. Bu ürünler bir uzlaşma sağlamaya yöneliktir. Yani bir dört mevsim lastiği hiçbir zaman kış mevsiminde bir kış lastiği, yaz mevsiminde bir yaz lastiği kadar iyi olmayacaktır. Ancak hava şartları ne durumda olursa olsun iyi bir güvenlik seviyesi sunacaktır.

Buna karşılık bu tür lastikler daha çok değişken iklim şartlarında sürüş gerçekleştiren ve sene boyunca karlı gün sayısı çok az olan, kar ile nadiren karşılaşanlar için ilgi çekici bir seçenek olabilir.

Önümüzdeki 2018/2019 kış mevsimi için en iyi dört mevsim lastiğini seçmenize yardımcı olmak üzere lastik uzmanlarımız en yaygın ebatlarında mevcut olan ürünler arasından bir liste çıkardı. Bu lastiklerin bazıları henüz Türkiye piyasasına girmemiş olsa da, bu sezonda ya da önümüzdeki sezonlarda bunun değişebileceğini ve performans karşılaştırması yapabileceğinizi düşünerek bu lastiklere listemizde yer verdik.

Bu liste yalnızca alfabe sırasına göre oluşturulmuş olup kendi içerisinde herhangi bir üstünlük sıralamasına sahip değildir.

BFGoodrich g-Grip All Season 2

BFGoodrich g-Grip All Season 2
© rezulteo

Binek araçlara yönelik BF Goodrich g-Grip All Season 2, zaman zaman kar üzerinde tam bir güvenlik içerisinde sürüş gerçekleştirmeye imkan tanıyan ucuz bir ürün arayışındaki otomobil sahipleri için iyi bir seçim. Türkiye’de şimdilik bir önceki modeli (g-Grip All Season) satışa sunulan bu lastik, yanağında yalnızca M+S işaretlemesini değil, aynı zamanda kış şartlarındaki kapasitesinin güvencesi niteliğindeki 3PMSF sembolünü görüyoruz.

BFGoodrich g-Grip All Season 2’nin fiyatlarını karşılaştırın

Continental AllSeason Contact

Continental AllSeason Contact
© rezulteo

Continental’ın en yeni dört mevsim lastiği hem yaz hem de kış mevsiminde iyi bir performans dengesi sunuyor. ADAC ve Autobild tarafından gerçekleştirilen en son karşılaştırmalarda harika sonuçlar elde etti ve kar üzerindeki iyi performans özellikleriyle ön plana çıktı. 14 ile 20 inç arasındaki jant çaplarında mevcut olan bu lastiğin kısa zamanda Türkiye’de de satışa sunulmasını umut ediyoruz.

Continental AllSeasonContact’ın fiyatlarını karşılaştırın

Goodyear Vector 4Seasons Gen-2

Goodyear Vector 4Seasons Gen-2
© rezulteo

2015 yılında satışa çıkarılan Goodyear Vector 4Season Gen-2 dört mevsim lastiği testlerinde göz doldurmaya devam ediyor ve yaklaşık bir sene önce Alman dergi Autobild tarafından gerçekleştirilen karşılaştırmanın birincisi oldu. Kar ve buz üzerindeki iyi performans özellikleri, ıslak zemindeki iyi yol tutuşu ve düşük yuvarlanma gürültüsü ile dikkat çekiyor.

Goodyear Vector 4Seasons Gen-2’nin fiyatlarını karşılaştırın

Michelin CrossClimate +

Michelin CrossClimate +
© rezulteo

Son nesil dört mevsim lastikleri arasında Michelin CrossClimate + bir referans görevi görüyor. İngiliz AutoExpress  dergisinin en son dört mevsim lastikleri testinde birinci oldu. Lastiğin başarıları bununla sınırlı değil; aynı zamanda 2018’de Fransız tüketiciler tarafından yılın en iyi ürünü seçildi.

Nasıl mı? Kuru ve ıslak zeminde mükemmel bir yol tutuşu, Michelin’e göre segment ortalamasından %25 daha uzun bir kilometre ömrü ve kar ile buz üzerinde iyi bir kavrama sayesinde.

Michelin CrossClimate +’nın fiyatlarını karşılaştırın

Nokian Weatherproof

Nokian Weatherproof
© rezulteo

Bu lastik, son nesil modeller arasında değil ancak listemizde yer almayı kesinlikle hak ediyor. 2015’de piyasaya sunulmuş olsa da Nokian Weatherproof kar üzerindeki performans özellikleri kategorisinin en iyileri arasında olmayı sürdürüyor. Nokian’ın kış lastikleri alanındaki uzmanlığını dikkate aldığımızda bu sonuç gayet anlaşılır. 

 Nokian Weatherproof’un fiyatlarını karşılaştırın

Pirelli Cinturato All Season Plus

Pirelli Cinturato All Season Plus
© rezulteo

Kompakt otomobillere ve şehir araçlarına yönelik Pirelli Cinturato All Season Plus, dengeli bir lastik ve zaman zaman karlı zeminlerde sürüş gerçekleştirebilecek bir ürün arayanlar için iyi bir seçenek. Üstelik yanağında 3PMSF işaretlemesini taşıyor. Türkiye’de henüz bir önceki modelini (Pirelli Cinturato All Season)bulabildiğimiz bu lastik 15 ile 18 inç arasındaki jant çaplarında tasarlandı. 

 Pirelli Cinturato AllSeason Plus’un fiyatlarını karşılaştırın

Uniroyal AllSeasonExpert 2

Yağmur lastiği uzmanı Uniroyal’ın en yeni modeli AllSeasonExpert 2 ıslak zeminlerdeki etkili sürüş özelliklerini diğer şartlar altında da sunabilmek üzere geliştirilmiş. Üreticisine göre hem yaz hem de kış mevsiminde iyi performans özellikleri sunuyor ve hem kuru hem de karlı zeminde iyi bir yol tutuşu ve iyi bir frenleme sergiliyor. Türkiye’de de satışa sunulmasını umut ettiğimiz bu lastiği 13 ile 18 inç arasındaki jant çapları için 49 farklı ebatta bulmak mümkün. 

Uniroyal AllSeasonExpert 2’nin fiyatlarını karşılaştırın

Yokohama BluEarth-4S AW21

2018 Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtılan BluEarth-4S AW21, Yokohama’nın Avrupa pazarındaki ilk dört mevsim lastiği. Japon menşeli üreticinin en yeni kış teknolojilerini bünyesinde barındıran bu model bütün sene boyunca dengeli performans özellikleri vaat ediyor. Türkiye’de de satılması beklenen 14 ile 19 inç arasındaki jant çapları için 39 farklı ebatta sunuluyor.

Yokohama BluEarth-4S AW21’in fiyatlarını karşılaştırın

Bu makaleyi istediğiniz yerde paylaşın!

İlginizi çekebilecek makaleler:

  • Makaleyi oku
  • Makaleyi oku
  • Makaleyi oku
  • Makaleyi oku