Goodyear, EfficientGrip Performance isimli lastiğinin test edilmesi ve ıslak zemindeki performansı açısından bazı rakipleri ile karşılaştırılması amacıyla bizi Montpellier yakınlarındaki Mireval test pistine davet etti.

tarafındanYayınlanma Tarihi: Haziran 15, 2021Categories: Lastik testleri409 kelime2.1 dakika okuma
EfficientGrip Performance testi
Goodyear EfficientGrip Performance’ın testi – Copyright © Goodyear

Islak zeminde sürüş: Etkileyici bir rahatlık

Goodyear öncelikle ıslak zemine (sabit ve kontrollü su yüksekliğine) sahip pist üzerinde iki aracın kullanılacağı bir sürüş testi gerçekleştirmeyi önerdi. Kullanılan araçlar VW Golf VII olup bu araçlardan birine EfficientGrip Performance takıldı. Diğer araçta ise ıslak zeminde frenleme açısından A sınıfı etikete sahip rakip lastikler kullanıldı.

Bu deneme sonucunda ıslak zeminde şaşırtıcı bir rahatlık sergileyen EfficientGrip Performance galip geldi. Güvenli ve kontrollü bir sürüş gerçekleştirmeye olanak sağlayan bu lastikler her iki aksta mükemmel bir kavrama dengesi sunmaktadır. Sonuç: Ne yetersiz dümenlemeye (ön lastiklerin kayması) ne de aşırı dümenlemeye (arka lastiklerin kayması) neden olmayan dengeli bir sürüş deneyimi

Edindiğimiz bu izlenimler bağımsız test kuruluşu TÜV SÜD’ün uzmanları tarafından elde edilen sonuçlar ile örtüşmektedir. Gerçekten de aynı pist üzerinde gerçekleştirilen testlere göre EfficientGrip Performance rakiplerinin ortalamasından 2,5 saniye önde.

Kuru zeminde sürüş

Goodyear EfficientGrip Performance, Mercedes Classe A
Goodyear EfficientGrip Performance, Mercedes Classe A 200’de denendi © Goodyear

Bu ikinci test için Goodyear bize 156 beygirlik bir Mercedes A200 temin etti. Teknik ve zikzaklı bir yapıya sahip olan Mireval pisti, lastiğin yön değişimihareket kabiliyeti ve denge gibi özelliklerini test etmek için mükemmel. Bu şekilde, optimize edilen lastik karkasının ve hamurunun bilhassa sürüş hassasiyeti ve tepki hızı gibi sürüş özellikleri açısından etkisini değerlendirme imkanı bulduk.

Çetin sürüş koşullarında EfficientGrip Performance yürüyen aksamlar ile güzel bir uyum sağlamakta. Dengeli bir yol tutuşu sunmakla beraber araç herhangi bir yetersiz veya aşırı dümenleme yaşamamakta. Ayrıca, inkar edilemez ölçüde iyi bir sürüş hassasiyeti ile tam bir güvenlik hissiyatı sunmakta.

Bu sürüş deneyimini daha yakından görmek için araca monte edilmiş uzaktan ölçüm aygıtına sahip bir kamera ile çektiğimiz videoyu izleyebilirsiniz. Özellikle dönemeçlerde direksiyon kırılmalarına aracın verdiği tepkiyi karşılaştırın.

Bu makaleyi istediğiniz yerde paylaşın!

İlginizi çekebilecek makaleler:

  • Makaleyi oku
  • Makaleyi oku
  • Makaleyi oku
  • Makaleyi oku