Goodyear grubunun temelleri hangi ülkede atıldı? Uniroyal, BFGoodrich ve Cooper Tires markalarının kökeni nedir? Amerikalı lastik üreticilerini ve markalarını keşfedin.

tarafındanYayınlanma Tarihi: Haziran 16, 2021Categories: Markalar ve modeller475 kelime2.4 dakika okuma
Amerikan lastik markaları ABD'li lastik üreticileri
Amerikalı lastik markaları ve üreticileri Amerika lastik markalarını ve üreticilerini tanıyor musunuz? © rezulteo

Lastik üreticisi Goodyear hangi ülkede yer alıyor?

1898 yılında Goodyear ilk fabrikasını Amerika Birleşik Devletleri’nin Akron, Ohio bölgesinde açtı. Amerikalı markanın başlangıçtaki adı Dunlop’du ve bisikletler ile at arabalarına yönelik lastikler üretiyordu. Otomobil sektöründeki hızlanma ile birlikte şirket adını Goodyear olarak değiştirdi ve uluslararası bir grup haline geldi. 1999’da Goodyear, Dunlop markasının Avrupa ve Kuzey Amerika’daki haklarını da satın alarak Amerika’nın en büyük lastik üreticilerinden biri oldu.

Firestone markası hangi ülkenin ürünü?

Firestone da lastik üretiminde uzmanlaşmış Amerikalı bir şirkettir. Faaliyetine 1900’da “Dünya’nın kauçuk başkenti” Akron, Ohio’da başladı. 80’li yıllarda bir yeniden yapılandırma sürecinden geçerek Şikago’ya (Chicago) taşındı ve Bridgestone tarafından satın alındı.

Cooper Tires markasının temelleri hangi ülkede atıldı?

Cooper Tires, Amerikalı bir lastik üreticisidir. 1914’de Amerika Birleşik Devletleri’nin Akron, Ohio bölgesinde kurulan Cooper Tires, bu marka adını 1946’da kullanmaya başladı. Üretici, o zamandan beri şirket merkezini yine Ohio’da yer alan Findlay’a taşıdı. Cooper grubu şu anda İngiliz kökenli Avon Tyres gibi çeşitli alt markaları da bünyesinde barındırıyor. Cooper Tire günümüzde dünyanın on iki farklı ülkesinde faaliyet göstermektedir.

BFGoodrich markası hangi ülkenin ürünü?

BFGoodrich, Amerikalı bir lastik üreticisidir. Doktor Benjamin Franklin Goodrich (B.F.G) tarafından kurulan şirket hızla dünyanın bilindik markalarından biri olarak kendine yer edindi. Şirketin ilk fabrikasının nerede yer aldığını belki tahmin etmişsinizdir; tabi ki Akron, Ohio. 4×4 ve otomobil yarışı alanlarında uzmanlaşan BFGoodrich, 1990’da Michelin grubuna katıldı.

Uniroyal lastik markasının orijini neresidir?

Uniroyal veya diğer ismiyle “United States Rubber Company” (“Amerika Birleşik Devletleri Kauçuk Şirketi”) adından anlaşılabileceği gibi Amerikalı bir lastik üreticisidir ve 1892 yılında Connecticut’un Naugatuck bölgesinde kurulmuştur. Birkaç sene boyunca BFGoodrich ile aynı çatı altına giren Uniroyal, ortağının Akron, Ohio’daki eski merkezine geçiş yaptı ve 1990’da Michelin grubunun bir parçası haline geldi. Fakat markanın Avrupa kolu, Continental grubuna bağlı durumdadır.

Lastik markası General Tire hangi ülkede kuruldu?

General Tire, Amerikalı bir lastik markasıdır. Amerika Birleşik Devletleri’nde neredeyse bir kural haline geldiği gibi 1915’da Akron, Ohio’da kuruldu. Şirket 1940’lı yıllarda faaliyet alanlarını genişletmiş olmakla beraber lastik departmanı 1987’de Continental tarafından satın alındı.

ABD menşeli diğer markalar

Diğer Amerikalı lastik markaları şunlardır: Dean TiresMastercraft TiresDefinity Tires, Roadmaster Tires, Mickey Thompson Tires and WheelsDayton TiresKelly Tires.

Bu makaleyi istediğiniz yerde paylaşın!

İlginizi çekebilecek makaleler:

  • Makaleyi oku
  • Makaleyi oku
  • Makaleyi oku
  • Makaleyi oku