Wanli lastikleri hangi ülkede üretiliyor? Sailun ve Doublestar marka lastikler nerede üretiliyor? En iyi Çinli lastik markaları hangileri? Çinli lastik markalarını ve Çin'de üretim gerçekleştiren birçok Çinli üreticiyi keşfedin. Çin malı lastikler hakkındaki fikrinizi değiştirebilirsiniz.

tarafındanYayınlanma Tarihi: Haziran 16, 2021Categories: Markalar ve modeller615 kelime3.1 dakika okuma
Çinli lastik markaları: Çin’deki en iyi lastik üreticileri
Çinli en büyük lastik üreticilerini ve onlara ait lastik markalarının geçmişini öğrenin. © rezulteo

Çin menşeli birçok lastik markası mevcuttur. Bu makalenin amacı Çin’de üretilen lastik markaları hakkındaki görüşümüzü aktarmak değil, sitemizde değindiğimiz başlıca Çinli lastik markalarının bir listesini sunmaktır.

Aeolus lastikleri

1965 yılında Çin’in Jiaozuo şehrinde kurulan Aeolus, şantiye araçlarına yönelik ağır vasıta lastikleri üreterek faaliyetine başladı. Günümüzde arazi, binek, ağır vasıta, askeri, tarımsal, orman araçları gibi birçok taşıtı donatan ChemChina Holding’in bağlı bir şirketi konumunda. Aeolus farklı kullanım amaçlarına yönelik birçok lastik modeli sunuyor.

Doublestar lastikleri

Bu şirket Çin devleti tarafından neredeyse 100 yıl önce Şantung eyaletindeki Qingdao şehrinde kuruldu. Doublestar 2016 yılında büyük çaplı bir şirket alımı operasyonu gerçekleştirerek Güney Koreli lastik üreticisi Kumho’dan pay aldı. Mevcut durumda bu şirketin hisselerinin %45’ini elinde bulunduran Doublestar, Çin’in en büyük lastik üreticisi niteliğinde. Doublestar binek, SUV, 4×4 ve ticari amaçlı araçlara yönelik birçok lastik üretiyor.

Linglong lastikleri

Her sene 50 milyondan fazla lastik üreten LingLong Tire en büyük Çinli lastik üreticileri arasında. Şantung eyaletinin Zhaoyuan şehrinde faaliyet gösteren Linglong, 2020’den itibaren senede 90 milyon lastik satarak lastik endüstrisinde dünyanın en büyük isimlerinden biri olmayı amaçlıyor. General Motors, Ford, Volkswagen, Nissan, Fiat ve Hyundai gibi birçok üretici markanın araçlarını fabrika çıkışında donatmaya başlayan bu Çinli marka yabancı piyasalara yavaş yavaş baskı uygulama niyetinde olduğunu gösteriyor. Linglong’un en iyi lastikleri Greenmax ürün ailesi içerisinde yer almakta olup bu lastikler Avrupa’da gerçekleştirilen testlerde gayet olumlu değerlendirmeler aldı.

Sailun lastikleri

2002’de kurulan Sailun markası her sene 30 milyondan fazla lastik satarak hem Çin’de hem de dünya çapında önemli bir pozisyon elde etti. Bu Çinli üretici Şantung eyaletinin Qingdao şehrinde yer almakta olup kauçuk araştırmaları alanında uzman Qingdao Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile özel bir ortaklık gerçekleştiriyor. 4×4’lere, hafif ticari araçlara ve ağır vasıtalara yönelik lastiklerin yanı sıra binek araçlara yönelik Atrezzo lastikleri gibi birçok model bu marka tarafından üretiliyor. rezulteo olarak bizim gerçekleştirdiğimiz bir testte Çinli Sailun lastiklerini de deneyimleme fırsatı bulmuştuk. Çin üretimi bu Sailun lastikler hakkındaki görüşümüzü blogumuzda keşfedebilirsiniz.

Triangle lastikleri

1976 yılında Shandong Tyre Factory adıyla kurulan Çinli lastik üreticisi Triangle bu ismi resmen 2001 yılında aldı. Çinli üretici marka temel olarak binek, arazi ve ticari araçlara yönelik olarak her sene 22 milyondan fazla lastik ile bu piyasanın liderleri arasında yer alıyor.

Wanli lastikleri

Wanli, South China Tire and Rubber Co tarafından 1988 yılında oluşturulan Çinli bir lastik üreticisidir. Her sene 12 milyondan fazla lastik üretmektedir. Marka binek araçlara, SUV’lere ve hafif ticari araçlara yönelik birçok model sunuyor. Şirket merkezi ise Çin’in Kanton bölgesinde yer alıyor. Çin menşeli Wanli lastik markası ADAC tarafından gerçekleştirilen testlere birçok defa katıldı.

Warrior lastikleri

Warrior markası geçmişte Shanghai Tyre & Rubber ismini taşıyan Double Coin firması tarafından Michelin ile ortaklaşa bir şekilde oluşturuldu ancak Michelin bu şirket içerisindeki hisselerini satmış bulunmakta. Bu Çinli marka Kuzey Amerika piyasasında oldukça yayın olup binek araçlar ile 4×4’lere yönelik lastikler üretiyor.

Bu makaleyi istediğiniz yerde paylaşın!

İlginizi çekebilecek makaleler:

  • Makaleyi oku
  • Makaleyi oku
  • Makaleyi oku
  • Makaleyi oku