Aracınızın depo kapağı hangi tarafta? Aracınızın sağında mı solunda mı? Akaryakıt istasyonunda doğru akaryakıt pompasına yanaştığınızdan emin misiniz? Zaman zaman tereddüt yaşatan bu sıkıntılı durumu çözmenin kolay bir yolu var; hem de sürücü koltuğundan kalkmadan.

tarafındanYayınlanma Tarihi: Haziran 17, 2021Categories: Aracım256 kelime1.4 dakika okuma
Aracınıza yakıt doldurmanızı sağlayacak depo kapağı nerede?
Aracınızın yakıt deposu kapağının yerini öğrenmenizi sağlayacak bu basit ve pratik ipucunu keşfedin © iStock

Aracımın depo kapağı ne tarafta?

Bu sorunun yanıtını, aracınızın gösterge panelinde bulabilirsiniz. Yakıt göstergesinde bulunan pompa işareti size bu konuda yön gösterebilir. Yalnızca pompa işareti varsa aracınızın depo kapağı, akaryakıt tabancasının baktığı yöndedir.

© Pixabay 

Pompa işaretinin yanında bir ok mevcutsa aracınızın depo kapak yönü okun baktığı taraftadır.

© Pexels – Markus Spiske

Bu bilgi; başkasının aracını, kiralık veya ikame araç kullandığınızda işinize yarayabilir zira benzin istasyonunda akaryakıt tabancasının ters tarafta kaldığına tanık olmak, can sıkıcı olabilir.

Araca konan doğru yakıt çeşidi nasıl anlaşılır?

Aracınıza ihtiyacı olan doğru yakıtı koymalısınız. Aracınıza uygun yakıtı seçmek için, aracınızın yakıt deposu kapağının iç kısmındaki etikete veya aracın ruhsatına bir göz atabilirsiniz.

Lastiklerin doğru şişirme basıncı?

Araç üreticisi tarafından önerilen lastik şişirme basınçları genelde depo kapağının içinde yer alan etikette yer almaktadır. Lastik şişirme basıncı, mevsime ve araç içinde seyahat edecek kişi sayısına göre değişiklik gösterebilir.

Bu makaleyi istediğiniz yerde paylaşın!

İlginizi çekebilecek makaleler:

  • Makaleyi oku
  • Makaleyi oku
  • Makaleyi oku