Bu yıl da lastik uzmanlarımız tarafından hazırlanan en iyi kış lastiği sıralamasını sizlerle paylaşıyoruz. En doğru kış lastiğini satın almak için EN İYİ 7 LASTİK listemizi mutlaka okuyun.

tarafındanYayınlanma Tarihi: Haziran 15, 2021Categories: Lastik testleri660 kelime3.4 dakika okuma
2018/2019 sezonunun en iyi 7 kış lastiği: Uzmanlarımızın görüşü
2018/2019 sezonunun en iyi 7 kış lastiği: Uzmanlarımızın görüşü. © rezulteo

2018/2019 kış sezonu için lastik uzmanlarımız pek çok kullanıcıyı tatmin edecek ürünleri araştırdı. Bunun için, piyasadaki mevcut kış lastikleri arasında klasik kış kullanımı tarifimizle örtüşen, günlük kullanıma imkan tanıyan ve her türlü yol tipi üzerinde homojen performans özellikleri sunabilen kış lastiklerini tespit ettik.

Listemiz ayrıca lastiğin en yaygın ebatlarda mevcudiyetini de dikkate almıştır.

UYARI: Listede yer alan lastikler üstünlük sırlamasına göre değil alfabetik sıraya göre dizilmiştir.

BFGoodrich g-Force Winter 2

Az bilinen ama kesinlikle ilgiyi hak eden bir lastik. Bunun kanıtı ise 2017’de Auto Bild dergisi tarafından gerçekleştirilen karşılaştırmada 50’den fazla kış lastiği ile yarışarak üst sıralara oturması. Islak/karlı zemindeki dengeli performans özellikleri ve uygun fiyatı ile ön plana çıkıyor.

BFGoodrich g-Force Winter 2’nin fiyatlarını karşılaştırın

Bridgestone Blizzak LM001

Son nesil lastikler arasında olmayan bir model. Buna karşılık tavsiye ettiğimiz bu ürün, dengeli performans özelliklerine sahip. Bridgestone’un kış lastikleri için yaptığı en yeni geliştirmelerden payını alıyor ve her türlü zeminde mükemmel bir kullanım sağlıyor.

Bridgestone Blizzak LM001’in fiyatlarını karşılaştırın

Continental WinterContact TS860 S

Continental’in bu lastiği, geniş bir kitleyi hedeflemek yerine güçlü ve/veya sportif araçlarda kullanıma yönelik. Buna rağmen bu alandaki referans lastiklerden biri olmayı başarıyor. TS860 modelini esas alan lastik, teknolojisini pekiştiriyor. Asimetrik desenli lastik, güçlendirilmiş omuz alanı sayesinde kuru zeminde hakimiyet sağlayan mükemmel bir rijitliğe sahip.

Continental WinterContact TS860 S’nin fiyatlarını karşılaştırın

Dunlop Winter Sport 5

Bu Dunlop lastiği V biçiminde bir profile, hafifletilmiş bir yapıya ve markanın gizli tuttuğu bir hamur bileşimine sahip. Dunlop’un DNA’sı ile son derece uyumlu bu nitelikler, lastiğin çok amaçlı kullanım ve güvenlik alanlarında gerçek bir kalite sergilemesini sağlıyor.

Dunlop Winter Sport 5’in fiyatlarını karşılaştırın

Goodyear Ultragrip 9

Bridgestone Blizzak LM001 gibi Goodyear’un bu lastiği de listemizin nispeten eski nesil lastiklerinden biri. Goodyear’ın Lüksemburg’da bulunan yüksek teknoloji merkezinde geliştirilen Ultragrip 9 genel olarak, özellikle de konfor açısından, iyi performans nitelikleri ortaya koyuyor. Bu lastiğin ekstrem kış şartlarında kullanıma yönelik bir NCG (ağır kış lastiği) versiyonu da mevcut.

Goodyear Ultragrip 9’un fiyatlarını karşılaştırın

Michelin Alpin 6

Fransız üreticinin Alpin isimli ürün ailesinin son üyesi. Piyasaya kısa bir süre önce çıkan bu lastik, markanın kış lastiği alanındaki derin deneyiminden yararlanarak geleceğin referansı olmayı hedefliyor.

Lastiğin güçlü yönleri arasında: Uzun kullanım ömrü boyunca performans özelliklerini koruması ve karşılaştırmalarda zirveye tırmanmasını sağlayabilecek ilk test sonuçları.

Michelin Alpin 6’nın fiyatlarını karşılaştırın

Nokian WR D4

WR D4’ü yakından tanıyoruz. Bu lastiği çetin kış koşullarında birçok defa deneme şansını yakaladık ve her seferinde Finlandiyalı markanın bu konuda ne kadar usta olduğuna ikna olduk.

Birçok  ebatta mevcut olan bu lastik kesinlikle tek boyutlu bir ürün değil ve ıslak zeminler dâhil birçok farklı yüzeyde etkili performans özellikleri sergiliyor. Yine de listemizin diğer modellerine oranla “kışa daha yatkın” bir ürün olarak karşımıza çıkıyor ve dolayısıyla kar üzerindeki mükemmel performansına rağmen çok amaçlı kullanım açısından geride kalma ihtimali var.

Nokian WR D4’ün fiyatlarını karşılaştırın

Bu makaleyi istediğiniz yerde paylaşın!

İlginizi çekebilecek makaleler:

  • Makaleyi oku
  • Makaleyi oku
  • Makaleyi oku
  • Makaleyi oku